Benzinli mi? Yoksa Dizel mi?
Benzinli mi? Yoksa Dizel mi?
Benzinli mi?, Dizel mi? Son yılların trend sorularından biri olarak hala tartışılıyor.
Türkiye, dünyanın en pahalı yakıtını kullanan ülkelerin başında geliyor. Bu açıdan bakıldığında yakıt tasarrufuna önem vermek, ısrarlı bir şekilde bu konunun üzerinde durmak önümüzdeki yıllar açısından kritik olabilir.
Bir araç satın almadan önce akıllara gelen ilk soru, dizel araçların mı yoksa benzinli araçların mı daha avantajlı olduğudur. Araç piyasasında dizel araçlar benzinli araçlardan %10-%20 seviyelerinde daha pahalıdır. Üstelik dizel araçların bakım masrafları daha yüksektir. Çünkü dizel motorlu araçlar, daha yüksek bir teknolojiye sahiptir.
Periyodik Bakım Masrafları Daha Yüksek
Dizel motorlu araçların periyodik bakım masrafları, benzinli araçların masraflarından daha yüksek seviyelerdedir. Ücretlendirme araçların markasına ve modeline göre değişkenlik gösterir.
Bakım masraflarının yüksek olmasına birden fazla etken mevcut. Özellikle bakımlardaki sıklık masrafların yükselmesine neden oluyor. Benzinli bir araç için 20 bin kilometrede bir bakım gerekirken, dizel araçlarda bu seviye 15 bin kilometre seviyelerine kadar inebiliyor.
Dizel motorlu bir aracın bakım masrafları düşünüldüğünde benzinli araçlar bu nedenle bir adım daha öne çıkıyor.
Yakıt Tasarrufu İçin Dizel Araçlar Bir Adım Önde
Dizel araçlar, benzinli araçlara göre adeta birer yakıt cimrisi olarak düşünülebilir. Bu da dizel araçların bir adım önde olmasını sağlıyor.
Yüksek teknolojiyle üretilen dizel araçlar, yakıt kullanımını minimuma indirecek bir sistemle donatılmış. Önümüzdeki yıllarda yakıt tasarrufu açısından daha başarılı projeler ortaya konabilir.
İkinci El Piyasasında Dizel Araçlar Daha Avantajlı
Satın aldığınız takdirde ilerleyen dönemde daha rahat bir şekilde satabileceğiniz bir araç mı arıyorsunuz?
O halde dizel araçların bu konuda daha elverişli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Dizel araçların ikinci el piyasasında daha önde olduğu bilinen bir gerçek. Piyasada daha az değer kaybeden, yüksek talep oranına sahip dizel araçlar, bu sayede satılmak istendiği takdirde daha kısa bir sürede ve kolay bir şekilde elden çıkarılabiliyor.